Betekenis gegeneraliseerde angststoornis

Een gegeneraliseerde angststoornis is een psychische aandoening en wordt ook wel een piekerstoornis genoemd. Je bent overbezorgd en constant aan het piekeren over dingen die misschien zouden kunnen gebeuren, zonder dat daar een reden voor is. Het kan gaan over gewone dagelijks zaken zoals ‘komen de kinderen wel veilig thuis’, ‘heb ik deze maand voldoende geld om mijn rekeningen te betalen’. Ook kan je erg twijfelen aan jezelf, doe ik het wel goed, kan ik het wel. Het gaat om zorgen die iedereen wel herkent maar als je last hebt van een gegeneraliseerde angststoornis dan maak je je onnodig veel zorgen.

Hoe ontstaat een gegeneraliseerde angststoornis?

Bij een gegeneraliseerde angststoornis maak je je heel veel zorgen over de alledaagse dingen zonder dat daar een reden voor is. Deze angsten heb je al minstens 6 maanden en deze angsten zijn niet of nauwelijks te beheersen. Het piekeren en de over bezorgdheid is niet gebonden aan een bepaalde persoon, een bepaald onderwerp of een bepaalde situatie maar richt zich op verschillende zaken in het dagelijkse leven.

Hoe lang duurt een gegeneraliseerde angststoornis?

Sommige mensen kunnen maanden of jaren achtereen last van angst hebben die hun normale functioneren verstoord. Door de gegeneraliseerde angststoornis is het mogelijk dat je slecht in slaap komt waardoor je last krijgt van oververmoeidheid wat weer tot concentratieproblemen kan lijden. Mensen met een gegeneraliseerde angststoornis hebben vaak geen idee waarom ze zich zo voelen, ze hebben een hardnekkig gevoel van angst en hebben geen idee waar het vandaan komt. Kortom ze zijn voortdurend angstig zonder te weten waarom.

Is gegeneraliseerde angststoornis te genezen?

Door samen met de hypnotherapeut de focus te verplaatsen van buiten naar binnen leer je op een nieuwe manier naar jezelf te kijken, laat je het denken los en ga je weer voelen. Dat kan voor nieuwe inzichten zorgen die je kunnen helpen om in het dagelijkse leven weer goed voor jezelf te kunnen zorgen, geluk te voelen, en weer mee te doen in het dagelijkse leven.

Wat te doen tegen gegeneraliseerde angststoornis?

Maak een afspraak bij Veerkracht Counseling en Therapie en ervaar de kracht van jezelf! Met hypnotherapie wordt hypnose als therapie ingezet. De begeleiding bij Veerkracht Counseling en Therapie begint met een gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we samen kijken waardoor of wanneer de angst is ontstaan. De therapeut stelt de behandeling samen die bij het probleem past. Ieder probleem is uniek en heeft zijn eigen unieke behandeling. Neem de regie over je leven weer in eigen handen en beheers je angsten. Met de juiste inzet en instelling zijn er met hypnose hele mooie resultaten te behalen. Heb je nog vragen? Ben jij geïnteresseerd en wil jij een afspraak maken? Je kan mij bereiken via 0412-613103 of via www.veerkrachtcounseling.nlHypnotherapie een mooi cadeau voor jezelf!

Contact opnemen?

Heb je een vraag of een probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken