Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapie waarbij men gaat kijken naar de oorzaak van de klachten of problemen. De hypnotherapeut begeleidt in het verwerken, beheersen of oplossen van de klachten of problemen.

Hypnotherapie bevordert je lichamelijke en geestelijke gezondheid, bij hypnotherapie wordt hypnose als therapie ingezet. Om te begrijpen hoe hypnose werkt, is het belangrijk om te weten dat onze geest is te verdelen in het bewustzijn, het onderbewustzijn en het onbewuste. Ieder bewustzijn is verantwoordelijk voor verschillende taken. Bij denken en willen gebruik je het bewustzijn ofwel je verstand. Het bewustzijn analyseert en begrijpt. Bij het onderbewustzijn zijn de emoties, onze persoonlijkheid en de gewoontes ondergebracht. Het onbewuste stuurt diverse lichaamsfuncties aan zoals hartslag, het ademhalen en de spijsvertering. Wij zijn tijdens ons leven geheel afhankelijk van het functioneren van onze geest. Het bewustzijn, onderbewustzijn en onbewuste hebben ieder hun eigen mechanisme dat ons beschermt. Voor het onderbewuste is er een speciale bescherming die de kritische factor genoemd wordt. Bij Veerkracht werk ik als Internationaal Register Hypnotherapeut, wat inhoudt dat ik direct werk met het onderbewustzijn. Tijdens de hypnose omzeil ik de kritische factor door middel van positieve suggesties en deze suggesties worden door het onderbewustzijn opgenomen. Door de aandacht naar binnen te richten kan je processen die in het onderbewuste draaien veranderen. Het werken aan deze processen leert je op een nieuwe manier naar jezelf te kijken en hierdoor sta je open voor veranderingen waardoor je nieuwe inzichten in je leven krijgt.

Waar valt hypnotherapie onder?

Hypnotherapie is een therapie die valt onder de alternatieve geneeskunde.

Is hypnotherapie een algemene geneeswijze?

Bij hypnotherapie wordt hypnose ingezet als therapie. Hypnose is zo oud als de mensheid en werd in Griekenland en Egypte al ingezet op een vergelijkbare wijze die we nu nog steeds hanteren. Vanaf de 18de eeuw zijn er in de geschiedenis van de hypnose duidelijke resultaten te vinden. Hypnotherapie valt niet onder de algemene geneeswijze maar onder de alternatieve geneeskunde.

Waar is hypnotherapie goed voor?

Hypnotherapie is toe te passen op een zeer breed scala lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen. Het is van groot belang dat je voor 100% gemotiveerd bent om zelf met het probleem aan de slag te gaan. De hypnotherapeut lost het probleem niet voor je op, maar begeleidt je tijdens de sessie om zelf het probleem te verwerken, te beheersen of op te lossen.

Waar wordt hypnotherapie voor gebruikt?

Hypnotherapie kan toegepast worden bij alle processen die in het onderbewustzijn draaien, het is daarom heel breed inzetbaar. Het wordt gebruikt om te werken aan je zelfvertrouwen, zodat je bijvoorbeeld beter op kan komen voor jezelf. Maar het wordt ook gebruikt om angsten te beheersen of te overwinnen. Je kan onbewust ongewenst gedrag veranderen, het leert je om te gaan met chronische pijnklachten of deze te beheersen. Door middel van hypnotherapie kan je afvallen of stoppen met roken. Aan alle onderbewuste processen kan je werken en daar waar nodig is wat te veranderen. Een goede motivatie is daarbij erg belangrijk!

Hoe snel werkt hypnotherapie?

Als je kijkt naar de werking van hypnotherapie dan is dat voor iedere cliënt anders. Zoals ieder probleem uniek is en iedere behandeling uniek is, zo is ook de werking van hypnotherapie uniek. De ene cliënt merkt meteen na de sessie al dat er veranderingen zijn. Soms heeft het onderbewustzijn meer tijd nodig. De veranderingen gaan soms ook geleidelijk. Als een cliënt aan zijn of haar zelfvertrouwen wil werken gaat deze cliënt niet als Superman of Megamindy de deur uit. Maar vanaf de eerste uren, dagen, weken en maanden merkt de cliënt steeds dat er veranderingen zijn.

Wat doet hypnotherapie met je?

Hypnose is een krachtige therapie waarmee op een snelle doelgerichte manier problemen aangepakt, beheerst of opgelost kunnen worden. Tijdens de hypnose sessie ben je in een soort van trance, een trance die je ook ervaart als je een spannend boek leest of als je uit het raam zit te staren. Deze trance wordt door een hypnotherapeut ook wel slaap genoemd, maar het woord slaap wordt op dat moment gebruikt als een synoniem voor ontspanning.

Hoe vaak hypnotherapie?

Hoe vaak hypnotherapie ingezet moet worden om een gewenst resultaat te behalen, is geheel afhankelijk van het probleem waaraan gewerkt moet worden. Over het algemeen zijn 1 tot 3 behandelingen toereikend. Het is belangrijk om bij het behandelen van een probleem te kijken waar het probleem ontstaat of hoe het probleem ontstaan is. Aan de hand van deze informatie stelt de hypnotherapeut de behandeling in overeenstemming met de cliënt samen.

Is hypnotherapie gevaarlijk?

Hypnotherapie is niet gevaarlijk, mits het correct wordt uitgevoerd. Ik ben een Internationaal Register Hypnotherapeut, dat wil zeggen dat ik direct werk met het onderbewustzijn. De hypnose die tijdens de sessie gebruikt wordt is er op gericht om lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen te verwerken, te beheersen of op te lossen. Tijdens de sessie blijft de cliënt in controle.

Is hypnotherapie effectief?

Ja, hypnotherapie is effectief! Met hypnotherapie ga je naar de oorzaak van het probleem en ik begeleid de cliënt om deze oorzaken te verwerken, te beheersen of om ze op te lossen. In de afgelopen jaren heb ik vele cliënten met problemen mogen begeleiden. Het is steeds weer fijn om te ervaren dat een cliënt met de juiste inzet vaak veel krachtiger is dan dat hij/zij van tevoren had verwacht. Met 100% inzet zijn er met hypnotherapie hele mooie resultaten mogelijk.

Wat kost hypnotherapie?

Ieder probleem is uniek en heeft ook zijn eigen unieke behandeling. Tijdens een gratis telefonisch consult waarin ik samen het probleem met mijn cliënt bespreek, kijk ik hoeveel sessies er nodig zijn. Over het algemeen zijn 1 tot 3 sessies nodig. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen die onbeantwoord zijn? Of heb je een probleem waaraan jij wilt werken en wil jij een afspraak maken? Neem contact met me op en ik zal al je vragen geheel vrijblijvend beantwoorden. Je kan mij bereiken via 0412-613103 of via www.veerkrachtcounseling.nlHypnotherapie een mooi cadeau voor jezelf!

Contact opnemen?

Heb je een vraag of een probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken