Interesse in hypnotherapie in Noord-Brabant, bijvoorbeeld in Uden, Oss of Nijmegen? Het hebben van angsten, gedragsstoornissen, verslavingen of andere problemen kunnen een zeer negatief effect hebben op jouw functioneren in het dagelijks leven. Door middel van hypnotherapie zal je zelf de veranderingen kunnen inzetten die je problemen oplossen.

Ondervind je dat je problemen jouw belemmeren en kun je niet functioneren zoals je eigenlijk zou willen? Dan is hypnotherapie bij de praktijk van Veerkracht Counseling een goede keuze. Neem contact op en ontdek wat Veerkracht Counseling voor jou kan betekenen.

Neem contact op!

Hypnotherapie of hypnose?

Als eerste wil ik graag een misverstand uit de wereld helpen: het verschil tussen hypnotherapie en hypnose. Het komt vaak voor dat mensen bij het woord ‘hypno’ meteen aan hypnose denken. Dit is een misverstand, omdat hier daadwerkelijk verschil in zit. Zo gebruik ik zelf alleen hypnotherapie in de vorm van therapie en is hypnose meer voor show. In het echt zal hypnose voor show natuurlijk nooit in de behandelkamer voorkomen, maar wordt hypnotherapie wel gebruikt. Maar wat is hypnotherapie precies dan?

Wat is hypnotherapie?

Ik leg je graag uit wat hypnotherapie inhoudt, zodat je er een beter beeld van krijgt. Hypnotherapie is een effectieve vorm van therapie die gebruik maakt van een toestand van veranderend bewustzijn, ofwel een hypnose die vrijwillig optreedt. Hierdoor raak je in een trance waarin jij je compleet op jezelf kan focussen en minder beïnvloedbaar bent door prikkels of pijn van buitenaf. Een staat van trance bereik je door je heel aandachtig te concentreren, waardoor je omgeving vervaagt.

Tijdens deze periode van veranderend bewustzijn heb je voortdurend volledige controle. Gebeurt er iets opvallends? De trance is zo licht dat je dit bewust meemaakt. Met hypnotherapie kun je je volledig op jezelf focussen en je problemen bij de kern aanpakken, namelijk diep in jezelf. Hypnotherapie in Noord-Brabant maakt het dus mogelijk om door middel van diep in het onderbewuste te graven, het genezingsproces van binnenuit te starten.

Vele voordelen van hypnotherapie

Hypnotherapie van een hypnotherapeut brengt vele voordelen met zich mee. Zo is deze vorm van therapie onder hypnose ook heel erg geschikt voor het verbeteren van sportprestaties. Wanneer je last hebt van onverwerkte lichamelijke klachten, kan je lichaam op slot raken. Door het probleem bij de wortel aan te pakken, stel jij je lichaam en geest weer volledig open. Daardoor kun je het maximale uit je geest en lichaam halen én ervaar je meer zelfvertrouwen.

Hypnotherapie ter ondersteuning

Hypnotherapie in Noord-Brabant is mogelijk als losstaande behandeling, maar wordt ook ter ondersteuning gebruikt bij andere vormen van psychotherapie. Deze vormen zijn bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Men gebruikt deze vorm van therapie voor het verwerken van trauma’s. Wanneer je vormen van therapie combineert, ontwikkel je een win-winsituatie.

Razendsnel positief resultaat

Wist je dat er geen ellenlang traject voor nodig is om je je beter te voelen? Door therapie onder hypnose merk je in een sessie resultaat. Deze veranderingen ervaar je tijdens het dagelijks leven. Zo voel je bijvoorbeeld minder onrust of angst die je voorheen met een sterkere mate ervaarde. Ook leer je te luisteren naar onbewuste gevoelens en overtuigingen. De inzichten die je voorheen niet over jezelf had, worden duidelijker en je ontwikkelt een beter beeld van jezelf. Kort gezegd: je leert je problemen te erkennen, te accepteren en misschien zelfs op te lossen.

Afhankelijk van de aard van het probleem en de duur van de klachten zijn soms meerdere sessies nodig. Tijdens het intakegesprek bespreken we het probleem. Na die tijd kan ik je al ongeveer zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Neem voor vragen hier over gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Biedt uitkomst bij een verscheidenheid aan klachten

Hypnotherapie in Noord-Brabant bij praktijk Veerkracht Counseling biedt uitkomst bij een verscheidenheid aan klachten. Onder andere bij het stoppen met roken, prikkelbaar darmsyndroom, tandproblemen en traumaverwerking is hypnotherapie een vorm van therapie die de ervaring van bepaalde klachten verzacht. Wij kunnen je onder hypnose helpen bij de volgende klachten:

  • Angsten
  • Bepaald gedrag en het afleren ervan
  • Stoppen met roken en verslavingen
  • Stress
  • Afvallen
  • Kinderen en jeugd
  • Depressieve gevoelens
  • Zwangerschap en bevalling

Van een negatief proces naar een positief proces

Hoe het traject verloopt wanneer je met hypnotherapie start? Alles begint bij een intakegesprek waarin al je problemen gedetailleerd in kaart worden gebracht. Je krijgt op deze manier inzicht over het negatieve proces dat in het onderbewuste de klacht of het ongemak in stand houdt. Onder begeleiding van de hypnotherapeut ga je starten met het negatieve proces onder hypnose omvormen naar een positief proces. Tijdens hypnotherapie in Noord-Brabant stelt de therapeut je vragen. Je gaat leren om je gevoelens en gedachten onder woorden te krijgen en via deze route achterhaal je waar ze vandaan komen.

Tijdens de werkelijke behandeling - de verandering - wordt door de hypnotherapeut het negatieve proces omgezet naar een positief proces in het onderbewuste.

Altijd controle

Goed om te weten is dat je tijdens de behandeling bij onze praktijk altijd de controle behoudt. Je kunt zelf kiezen wanneer je uit de trance of hypnose stapt. Het is dan ook te vergelijken met het gevoel wanneer je jezelf verliest in een spannend boek of wegdroomt bij het luisteren van een nieuw album van je favoriete artiest. Vaak is een enkele behandeling al voldoende om een probleem of klacht bij de bron aan te pakken en zullen er dus al snel verbeteringen gezien worden. Voor zeer complexe problemen kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn.

Meer weten over hypnotherapie van Veerkracht Counseling?

Heb je ook een probleem of klacht waar je maar niet vanaf lijkt te komen? Probeer dan eens hypnotherapie in Noord-Brabant bij Veerkracht Counseling & Therapie. Op die manier krijg je op een vertrouwelijke manier hulp bij persoonlijke problemen. Meer weten over de mogelijkheden van hypnotherapie wanneer je in Noord-Brabant woont of meteen een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of door direct te bellen naar 0412-613103. Wij helpen je graag met al je problemen en klachten door middel van hypnotherapie!

Neem contact op