Hypnotherapie in Rosmalen kan in tal van situaties uitkomst bieden. Heb je bijvoorbeeld last van angsten, een verslaving, of lukt het stoppen met roken niet? Wanneer dit een belemmering vormt in je dagelijkse doen en laten, kun je ervoor kiezen om er iets aan te doen. Hypnotherapie zorgt ervoor dat jij je bewust wordt van je lichaam en geest en het probleem bij de kern aanpakt. Neem contact op met Veerkracht Counseling om een gratis kennismakingsgesprek te plannen.

Neem contact op!

Wat is hypnotherapie in Rosmalen?

Hypnotherapie in Rosmalen is een regulier therapeutisch middel waarmee de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen bevorderd kan worden. Hierbij maakt de hypnotherapeut gebruik van een toestand van veranderend bewustzijn, ook wel trance genoemd. Deze persoon die in trance of onder hypnose is, doet dit geheel vrijwillig en is in deze situatie erg gericht op de eigen binnenwereld. De trance waarin de cliënt zich verkeert zorgt ervoor dat diegene een stuk gevoeliger is voor allerlei suggesties, maar minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Hoe? Door de betere en diepe concentratie.

Wat is het verschil tussen hypnose en hypnotherapie?

Hypnose en hypnosetherapie lijken veel op elkaar. Echter is er een duidelijk verschil. Hypnose kun je beschrijven als een staat van veranderd bewustzijn waarin een persoon diepe ontspanning ervaart, maar ook meer vatbaar is voor suggesties. De toestand is vergelijkbaar met diepe meditatie en dagdromen. Wanneer je je in een hypnotische staat begeeft, geeft de hypnotiseur suggesties om gedrag of gewoontes te veranderen.

Hypnotherapie is daarentegen een therapievorm die gebruikmaakt van hypnose als therapeutisch hulpmiddel. De gestructureerde benadering van hypnotherapie in Rosmalen helpt de hypnotherapeut om het onderbewustzijn te verkennen, de oorzaken van problemen te identificeren en positieve veranderingen te bevorderen. Hypnose en hypnotherapie moeten beide worden uitgevoerd door een ervaren hypnotherapeut om effectieve en veilige behandelingen te garanderen.

Moderne hypnotherapie

Het komt nog vaak voor dat mensen aan goocheltrucs, magie en geheimzinnigheid denken wanneer ze over het fenomeen hypnose horen. Dit is echter een verkeerd beeld dat rond hypnose hangt. Een hypnotherapeut beschikt niet over paranormale gaven en is een professioneel therapeut die gebruikmaakt van volwaardige hypnosetechnieken. Hypnose is namelijk een therapeutische toepassing die uit de oudheid komt en zich verder heeft ontwikkeld tot moderne hypnotherapie.

Het doel: Genezende processen in het lichaam

Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met jouw rationele bewustzijn geen toegang tot hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onderbewuste. Lichamelijke processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloed. Met andere woorden worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Maar denk ook aan het omgaan met emoties en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De hypnotherapeut helpt je middels deze vorm van therapie op weg, de genezing doe je zelf.

Waar helpt hypnotherapie bij?

Er zijn verschillende klachten en problemen waarbij hypnotherapie nuttig kan zijn. Voorbeelden van klachten en problemen die je kunt aanpakken met hypnotherapie zijn:

 • Stoppen met roken
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Pijnbeheersing (kanker, migraine, herstel, etc.)
 • Trauma verwerking, leren genieten
 • Anorexia, obesitas, etc.
 • Verslavingen (alcohol, gokken, drugs, etc.)
 • Menstruatie- en hormonale issues, etc.
 • Allergieën, huidaandoeningen, etc.
 • Prestatieverbetering (sport, werk, etc.)
 • En meer

Kinderhypnotherapie

Ook voor kinderen biedt hypnotherapie in Rosmalen uitkomst. Net als volwassenen kunnen kinderen kampen met angst en andere problemen, wat zich uit in onder andere faalangst, bedplassen, huilbuien en andere gedragsproblemen. Dit kan veel impact hebben op het nu, maar ook gevolgen hebben voor de toekomst. Angst belemmert velen om het meeste uit hun ontwikkeling te halen en daarom is hypnotherapie voor kinderen een geschikte methode om angst te behandelen. Het resultaat? Een gelukkig kind dat spelenderwijs kennis maakt met deze effectieve vorm van therapie.

Hoeveel behandelingen van deze therapie heb ik nodig?

Je hebt niet veel sessies nodig van hypnotherapie in Rosmalen. Doordat je je tijdens de therapie in een toestand van veranderend bewustzijn verkeert, kan je je helemaal op jezelf focussen. Wist je dat je ook minder beïnvloedbaar bent voor prikkels van buitenaf? Omdat je je volledig op jezelf stort en de problemen bij de kern aanpakt, zijn een of soms twee sessies therapie in de meeste gevallen voldoende.

Wel is het goed om te weten dat het aantal sessies hypnotherapie in Rosmalen kan variëren op basis van verschillende factoren. Enkele voorbeelden van deze factoren zijn de aard van het probleem, je individuele behoeften en de reactie op de therapiesessies. Ieder persoon is immers uniek, wat ertoe leidt dat iedereen andere behandelingsbehoeften heeft.

Neem contact op!

Wat gebeurt er tijdens een hypnotherapie behandeling?

Wat is het verloop van een hypnotherapie behandeling? Tijdens een hypnotherapie behandeling beginnen we ten allen tijde met een voorgesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de problemen of klachten waar je mee dealt in kaart. Omdat ieder mens uniek is en ieder probleem om een andere aanpak vraagt, stellen we een specifieke behandelmethode op om je doelen te ondersteunen. Ik begeleid je naar een soort trance. Tijdens deze trance kom je los van de omgeving waarin je je bevindt, waardoor je alle aandacht op jezelf kunt richten. Vergelijk het met een ontspannende film waarin je jezelf verliest, of een boek waarin je helemaal opgaat. Doordat je los bent van je omgeving, ontstaat er ruimte om te werken aan een oplossing voor jouw probleem of klacht, of verminderen de klachten.

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar de werking van hypnotherapie nabij Rosmalen, zoals in Nijmegen of Noord-Brabant? Neem dan gerust contact op met Veerkracht Counseling. We helpen je graag van je klachten of problemen af met professionele hypnotherapie. Al na een paar behandelingen kun je verbetering zien. Neem contact op om een gratis kennismakingsgesprek te plannen. Wil je eerst meer informatie ontvangen over de werking van deze therapievorm? We vertellen je graag meer.

Contact

Heeft u een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken