Heb je al eens gehoord van hypnotherapie? Deze vorm van therapie waarbij hypnose wordt ingezet, helpt jou om van je lichamelijke klachten of andere problemen af te komen. Hypnose is niet iets magisch. Door als hypnotherapeut de juiste vragen te stellen en de juiste ambiance te creëren kun je in een diepe concentratie raken. Deze focus tijdens de hypnotherapie nabij Veghel zorgt ervoor dat jij je heel bewust bent van wat je doet en voelt. Dankzij deze sterke focus kunnen we werken aan het laten vervagen van pijn van lichamelijke klachten en het oplossen van je problemen omtrent bijvoorbeeld angst, depressie, prestatie en irritaties. Met hypnotherapie nabij Veghel kun je werken naar een meer zorgeloos leven waarin jij je een stuk beter voelt.

Concentratietherapie voor genezing

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is echter een niet zeer bekende therapievorm, maar effectief is het wel. Eenvoudig gezegd is hypnotherapie nabij Veghel een belangrijk regulier therapeutisch middel, waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid van mensen kan worden bevorderd. De hypnotherapeut helpt je in een toestand van veranderd bewustzijn (trance) te komen. Je doet dit helemaal zelf, maar dankzij de begeleiding van de hypnotherapeut lukt dit jou. Eenmaal in de trance bent jij je ontzettend bewust van jezelf en alles wat je voelt en denkt. Je hebt volledig zelf de controle en kunt altijd ‘uit de trance stappen’ tijdens de hypnotherapie nabij Veghel. In deze toestand ben je sterk op de eigen binnenwereld (de beleving van, met en in zichzelf) gericht. De trancetoestand zorgt ervoor dat je gevoeliger bent voor suggesties van de therapeut en minder gevoelig voor de geluiden en invloeden van buitenaf. Dit komt in feite door een betere en diepere concentratie.

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie nabij Veghel is een verbale therapie waarbij de trance gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met uw rationele bewustzijn geen toegang tot hebt. De hypotherapeut maakt onbewuste processen bewust door je hierop te laten focussen en richten in jouw onderbewuste. Lichamelijke processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt. In andere woorden wil dit zeggen dat we vermogens om genezende processen te stimuleren, aanspreken in het lichaam. Maar denk ook aan het omgaan met emoties en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt je op weg, de genezing doet jij zelf. Je kunt hypnotherapie nabij Veghel inzetten wanneer je te maken hebt met één van deze indicaties.

In welke gevallen kan hypnotherapie iets voor je doen?

Hypnotherapie nabij Veghel is een effectieve behandelmethode voor verschillende soorten klachten, zoals:

  • Angststoornissen: met hypnotherapie kun jij je angsten beter beheersen;
  • Depressies;
  • Stress: de behandelingen kunnen inzicht in situaties veranderen;
  • Verslavingen, zoals roken;
  • Hypnotherapie helpt met het afleren van slechte gewoontes en afvallen;
  • Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren;
  • Zwangerschap en bevalling: betere beheersing van pijn en angsten;
  • Confrontaties met emoties en je innerlijke gevoel;

Neem contact op voor hypnotherapie nabij Veghel!

Heb je ook een probleem of klacht waar je maar niet vanaf lijkt te komen? Neem dan eens contact op met Veerkracht Counseling & Therapie voor hypnotherapie in Veghel. Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of door direct te bellen naar 0412-613103. Wij helpen je graag met al je problemen en klachten door middel van hypnotherapie!