Hypnotherapie nabij Veghel kan u helpen om van uw klachten af te komen. Deze vorm van therapie waarbij hypnose wordt ingezet, helpt u om van uw lichamelijke klachten of andere problemen af te komen.

Neem contact op!

Hoe werkt hypnotherapie nabij Veghel?

Hypnose is niet iets magisch. Door als hypnotherapeut de juiste vragen te stellen en de juiste ambiance te creëren kunt u in een diepe concentratie raken. Deze focus zorgt ervoor dat u zich heel bewust bent van wat u doet en voelt. Dankzij deze sterke focus kunnen we werken aan het laten vervagen van pijn van lichamelijke klachten en het oplossen van uw problemen omtrent bijvoorbeeld angst, depressie, prestatie en irritaties. Met hypnotherapie kunt u werken naar een meer zorgeloos leven waarin u zich een stuk beter voelt.

Concentratietherapie voor genezing

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is echter een niet zeer bekende therapievorm, maar effectief is het wel. Eenvoudig gezegd is hypnotherapie nabij Veghel een belangrijk regulier therapeutisch middel, waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid van mensen kan worden bevorderd.

De hypnotherapeut helpt u in een toestand van veranderd bewustzijn (trance) te komen. U doet dit helemaal zelf, maar dankzij de begeleiding van de hypnotherapeut lukt dit jou. Eenmaal in de trance bent u zich ontzettend bewust van uzelf en alles wat u voelt en denkt. U heeft volledig zelf de controle en kunt altijd ‘uit de trance stappen’ tijdens de hypnotherapie. In deze toestand bent u sterk op de eigen binnenwereld (de beleving van, met en in zichzelf) gericht. De trancetoestand zorgt ervoor dat u gevoeliger bent voor suggesties van de therapeut en minder gevoelig voor de geluiden en invloeden van buitenaf. Dit komt in feite door een betere en diepere concentratie.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een verbale therapie waarbij de trance gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. U bereikt zo delen van zichzelf waar u met uw rationele bewustzijn geen toegang tot hebt. De hypotherapeut maakt onbewuste processen bewust door u hierop te laten focussen en richten in uw onderbewuste. Lichamelijke processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt.

In andere woorden wil dit zeggen dat we vermogens om genezende processen te stimuleren, aanspreken in het lichaam. Maar denk ook aan het omgaan met emoties en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt u op weg, de genezing doet u zelf. U kunt hypnotherapie nabij Veghel inzetten wanneer u te maken heeft met één van deze indicaties.

Neem contact op!

Wanneer kan hypnotherapie iets voor u betekenen?

Hypnotherapie nabij Veghel is een effectieve behandelmethode voor verschillende soorten klachten, zoals:

  • Angststoornissen: met hypnotherapie kun u uw angsten beter beheersen;
  • Depressies;
  • Stress: de behandelingen kunnen inzicht in situaties veranderen;
  • Verslavingen, zoals roken;
  • Hypnotherapie helpt met het afleren van slechte gewoontes en afvallen;
  • Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren;
  • Zwangerschap en bevalling: betere beheersing van pijn en angsten;
  • Confrontaties met emoties en uw innerlijke gevoel;

Kennismakingsgesprek voor hypnotherapie nabij Veghel?

Heeft u ook een probleem of klacht waar u maar niet vanaf lijkt te komen? Neem dan eens contact op met Veerkracht Counseling & Therapie. U kunt contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen of door direct te bellen naar 0412-613103. Wij helpen u graag met al uw problemen en klachten door middel van hypnotherapie!