Regeert angst uw leven en wilt u daar een eind aan maken? Veerkracht Counseling kan u helpen middels een angststoornis behandeling. U kunt angst kennen voor vele verschillende dingen. Bijvoorbeeld angst voor de tandarts, examenvrees, verlatingsangst, faalangst, fobieën en alle andere denkbare angsten. Als u ergens mee zit dan kan een behandeling helpen. Angst is niet meer slechts angst wanneer u ook een angstig gevoel ervaart terwijl er geen werkelijk gevaar is of als angst uw dagelijkse leven beïnvloedt, dan is er sprake van een angststoornis.

Hoe verloopt een angststoornis behandeling?

Veerkracht Counseling kan u een angststoornis behandeling bieden met hypnotherapie. Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is echter een niet zeer bekende therapievorm, maar effectief is het wel. Eenvoudig gezegd is hypnotherapie een belangrijk regulier therapeutisch middel, waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid van mensen kan worden bevorderd. De hypnotherapeut helpt u in een toestand van veranderd bewustzijn (trance) te komen. U doet dit helemaal zelf, maar dankzij de begeleiding van de hypnotherapeut lukt dit u.

Eenmaal in de trance bent u zich ontzettend bewust van uzelf, alles wat u voelt en wat u denkt. U hebt volledig zelf de controle en kunt altijd ‘uit de trance stappen’. In deze toestand bent u sterk op de eigen binnenwereld (de beleving van, met en in zichzelf) gericht. De trancetoestand zorgt ervoor dat u gevoeliger bent voor suggesties van de therapeut en minder gevoelig voor de geluiden en invloeden van buitenaf. Dit komt in feite door een betere en diepere concentratie.

Alvorens u in trance gebracht wordt om uw angsten te vergeten, bespreken we in een uitvoerig gesprek uw angsten. De diepere redenen erachter en de factoren die u belemmeren. Die factoren bevinden zich vaak in uw onderbewustzijn. Door middel van hypnose legt u contact met dit onderbewustzijn en kunt u de belemmeringen een voor een opheffen. Dat is waar we samen naartoe gaan werken tijdens de angststoornis behandeling met hypnotherapie.

Is hypnose gevaarlijk?

Over hypnose bestaan erg veel misverstanden. Hypnose is niets magisch. Als hypnotherapeut hebben we niets met occulte of paranormale zaken te maken. Er is absoluut geen sprake van bijzondere krachten of gaven van de therapeut. Tijdens de trance kan u nooit worden gedwongen iets te doen wat u zelf niet wilt, u blijft in hypnose altijd in control! Geen enkele hypnotiseur kan u dingen laten doen die u echt niet wilt. Mensen die met een hypnose show meedoen hebben van tevoren met de hypnotiseur afspraken gemaakt en weten dat ze een kip of hond na gaan doen. Als register hypnotherapeut gebruik ik de hypnose als therapie om mensen te helpen met hun problemen en zal ik deze afspraak iedere sessie weer opnieuw met mijn cliënt(e) maken.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in de angststoornis behandeling middels hypnotherapie van Veerkracht Counseling? Neem dan gerust contact op door direct te bellen naar 0412-613103 of vul het contactformulier in. Als u vooraf met vragen zit, stel ze dan gerust!

Contact opnemen?

Heb je een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken