Overweeg je hypnose tegen chronische pijn? Veel mensen vragen zich af of een hypnose sessie tegen chronische pijn ook hen kan helpen. Uit onze eigen ervaringen en die van anderen luidt het antwoord op deze vraag: ja, dat kan zeker! Bij uiteenlopende (chronische) pijnklachten wordt hypnotherapie al jaren succesvol ingezet. Bijvoorbeeld als ondersteuning, als een manier om de pijn te verlichten, terwijl de onderliggende oorzaak van de pijn medisch wordt aangepakt, maar ook als losstaande behandeling tegen chronische pijn. Kortom, er zijn veel situaties te bedenken waarbij je veel baat kan hebben van hypnotherapie.

Heb je chronische pijn in je (onder)rug, nek, schouders, benen, of op een andere plek en vind je er maar geen oplossing voor? Praktijk Veerkracht Counseling kan veel voor je betekenen. Ontdek het zelf bij een gratis kennismakingsgesprek. Neem hiervoor contact met ons op.

Neem contact op!

Kort uitgelegd: wat is chronische pijn?

Chronische pijn is een langdurige en vaak complexe aandoening waarbij pijnklachten langdurig blijven bestaan, soms wel meerdere maanden of zelfs jaren. Officieel spreken we van chronische pijn bij klachten die langer dan drie maanden duren. Het is een type pijn dat niet altijd een duidelijke oorzaak heeft, waardoor het lastig kan zijn om het effectief te behandelen. Deze pijn kan voortkomen uit voortdurende gezondheidsproblemen, zoals artritis, of juist zonder duidelijke fysieke reden. Laatstgenoemde maakt dat chronische pijn, naast een fysieke, ook een zware mentale en emotionele last is. Chronische pijn gaat dan ook veel verder dan alleen het fysieke ongemak; het kan diep ingrijpen op iemands dagelijks leven en welzijn. Dit betekent ook dat een mogelijke verlichting van de klachten door middel van hypnose zich niet alleen op lichamelijke aspecten, maar zich ook op mentale en emotionele zaken moet richten. < /p>

Zo helpt een hypnose sessie tegen pijn

Veel mensen lopen al jaren rond met chronische pijn en hebben alle (reguliere) paden inmiddels wel bewandeld. Maar toch hebben de meeste mensen helaas nog steeds geen oplossing gevonden voor hun vervelende klachten. Voor deze mensen biedt hypnotherapie mogelijk een oplossing. Deze vorm van therapie, in de volksmond ook wel ‘hypnose’ genoemd, kan ingezet worden als ondersteuning bij pijnbestrijding. Uit de praktijk blijkt dat hypnose tegen chronische pijn veel baat kan hebben. Hypnose of hypnotherapie kan effectief zijn bij het verlichten van chronische pijn door het beïnvloeden van de manier waarop de geest pijnprikkels interpreteert en verwerkt. Daarnaast kan hypnotherapie helpen bij het aanpakken van emotionele factoren die verband houden met chronische pijn, zoals angst en depressie. Werk zelf met deze methode met behulp van professionele begeleiding van praktijk Veerkracht Counseling.

Hypnotherapie als pijnbestrijding bij chronische pijn én andere lichamelijke klachten

Kortom, hypnotherapie is mogelijk een effectief middel bij pijnbestrijding, met name het bestrijden van chronische pijn. Maar er zijn nog veel meer lichamelijke klachten te bedenken waarvoor hypnose ingezet kan worden – zaken die men niet altijd onder ‘chronische pijn’ schaart. Voorbeelden van chronische pijn waarbij hypnotherapie mogelijk uitkomst biedt zijn:

 • menstruatie- en overgangsklachten
 • chronische rug- of nekpijn
 • artritis
 • neuropatische pijn
 • Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS)
 • hoofdpijn en migraine
 • buikpijnklachten PDS
 • allergieën en hooikoorts
 • duizeligheid
 • benauwdheid
 • maagklachten
 • algemene pijnbeheersing
 • fybromyalgie
 • slaapproblemen

Ook geestelijke verlichting

Hypnose of hypnotherapie is ook een belangrijk regulier therapeutisch middel – een vorm van therapie waarmee problemen kunnen worden aangepakt op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Wanneer mensen langdurig met pijn leven, kan dit leiden tot gevoelens van frustratie, angst, en depressie. Deze emotionele stress kan op zijn beurt de pijnervaring versterken, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat die moeilijk te doorbreken is. Hypnotherapie pakt deze cyclus aan door diep in te werken op de mentale en emotionele aspecten die gepaard gaan met chronische pijn.

Gemakkelijker in je onderbewustzijn: voorbij je eigen ratio

Je gaat bij hypnose voorbij je eigen ratio en hierdoor worden onbewuste zaken bewust gemaakt. Doordat er met deze verbale therapie contact wordt gelegd met je onderbewuste, kunnen lichamelijke processen worden beïnvloed. En wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam aangesproken.

Maatwerk behandelingstraject afgestemd op jouw klachten

Geen enkele behandeling is hetzelfde. Als je een hypnotherapiebehandeling bij onze praktijk overweegt, is het allereerst van belang dat jouw probleem zo duidelijk mogelijk in beeld wordt gebracht. Misschien heb je wel last van langdurige fysieke klachten zonder duidelijk oorzaak, of misschien heb je al wel duidelijk wat er aan de hand is. Zo kunnen wij het behandelingstraject precies afstemmen op jouw klachten, voorkeuren en wensen. Dit proces verschilt per cliënt en per klachtenbeeld. Natuurlijk gaan wij altijd op een vertrouwelijke manier met jouw informatie om.

Hoe gaat hypnotherapie in zijn werk?

Tijdens een hypnotherapiesessie leidt een therapeut de persoon naar een staat van diepe ontspanning en verhoogde concentratie, beter bekend als ‘trance’. De cliënt brengt zichzelf in deze trance, houd op ieder moment de controle en kan te allen tijde de trance afbreken. Maar in deze staat wordt het onderbewustzijn wel een stuk toegankelijker, waardoor suggesties om de perceptie van pijn te veranderen, effectiever kunnen zijn. De therapeut kan technieken gebruiken om de focus van de pijn weg te leiden of de intensiteit van de pijnervaring te verminderen. Ook maakt de trance het mogelijk om negatieve gedachtepatronen en overtuigingen die de pijnervaring versterken, te identificeren en te veranderen. Door middel van positieve suggesties en visualisatietechnieken kan de therapeut helpen om angst en spanning te verminderen, wat een directe invloed heeft op de perceptie van pijn.

Veerkracht Counseling: gediplomeerd en erkend hypnotherapeut

Wanneer je kiest voor een hypnotherapiesessie bij onze praktijk, kun je erop vertrouwen deskundig geholpen te worden door therapeut Corrie van Pinxteren. Zij is de oprichter van Veerkracht Counseling. Als gediplomeerd en erkend Internationaal Register Hypnotherapeut (IRH) is ze gespecialiseerd in het behandelen van angsten, gedragsstoornissen en verslavingen. Zij benadrukt dat bij Veerkracht Counseling zowel kinderen als volwassenen terechtkunnen voor allerlei aspecten gerelateerd aan geestelijke gezondheid.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Heb je last van vervelende (chronische) pijnklachten en wil je zelf ervaren hoe hypnose tegen pijn ingezet kan worden? Op onze website vind je veel informatie vinden over wat we voor jou kunnen betekenen. Wil je liever persoonlijk contact? Je bent altijd welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Wij staan voor je klaar en bieden je graag ondersteuning om er samen naar te streven je chronische pijn te verhelpen door middel van hypnose. Dankzij onze centrale ligging bieden we hypnotherapie in Nijmegen, hypnotherapie in Den Bosch en hypnotherapie in Noord-Brabant aan.

Contact opnemen?

Heb je een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken