Hulp bij angst nodig?

Heb jij hulp bij angst nodig? Bijvoorbeeld omdat je voor het bezoek aan de tandarts al dagen van tevoren van slag bent? Doe je hierdoor geen oog meer dicht? Of misschien loop je wel gillend door het huis, compleet in paniek, wanneer je een grote spin op de muur ziet zitten. Angsten zijn zeer divers en leveren hele sterke emoties op. Angst is vervelend en kan je leven in negatieve zin beheersen. Om hulp vragen is niet erg. Sterker nog; dat is heel knap! Want jij durft je angsten onder ogen te zien, wat veel moed vergt. Wij van Veerkracht Counseling bieden je graag hulp om angst en paniek te overwinnen. Allereerst gaan we achterhalen waar de angst nu precies vandaan komt. We kijken hierbij naar het probleem achter het probleem. Uiteraard gaan we ook op zoek naar een manier om dit onderliggende probleem op te lossen. Dit alles gaat altijd in samenspraak met jou; jij staat immers centraal. Een mooie manier om angsten te laten verdwijnen is bijvoorbeeld via hypnose. Dit kan jij een heel bevrijd gevoel geven!

Hulp bij angst; hoe werkt dit precies?

Wat te doen tegen angst en paniek? Hulp zoeken! Ben je benieuwd hoe de hulp bij angst precies van Veerkracht Counseling werkt? We leggen het je graag uit! Wij gaan allereerst in een open gesprek met jou. Tijdens dit gesprek zoeken we samen naar de factoren die jou belemmeren en zich uiten in angst. Deze factoren bevinden zich vaak in je onderbewustzijn. Middels bijvoorbeeld hypnose kun je contact maken met je onderbewustzijn en kunnen de belemmeringen één voor één worden opgeheven. Middels het stellen van vragen en het doen van suggesties begeleid ik je naar een soort trance. In deze trance kom je los van je omgeving en richt je alle aandacht op jezelf. Wees gerust; deze trance is niet eng en je kunt er ook niet in blijven hangen! Jij hebt de controle. Vergelijk het bijvoorbeeld met jezelf verliezen in een goede film, of wanneer je helemaal opgaat in een boek. In de trance ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waarvoor jij naar Veerkracht Counseling bent gekomen. Jij houdt hierbij dus alle controle en je kunt de trance zelf op ieder gewenst moment doorbreken!

Wat is angst?

Misschien vraag je, je wel af; ‘wat is angst precies’? Dat is een goede vraag! Angst is een breed begrip en kan voor iedereen anders zijn. Waar de een ergens heel erg bang voor kan zijn, ziet de ander dat juist als iets moois of leuks. Er is echter geen goed of fout. Alleen angst kan wel zeer belemmerend werken in je dagelijks functioneren en het kan je leven negatief beïnvloeden. Zonde! Je kunt ook angstig zijn als er geen werkelijk gevaar is. Wanneer dit je dagelijks leven beïnvloedt is er sprake van een zogeheten angststoornis. Er zijn diverse vormen van angst;

Gegeneraliseerde angststoornis

Bij een gegeneraliseerde angststoornis maak je je overmatig en onnodig zorgen. Bijvoorbeeld over alledaagse dingen als je geld en je gezondheid. Ook al weet je misschien in je achterhoofd wel dat deze zorgen niet nodig zijn, toch kun je het piekeren en tobben niet stoppen.

Fobiën

Bij fobieën ben je bang voor iets; dat ‘iets’ kan van alles zijn! Bijvoorbeeld voor pleinen, wat je ook wel agorafobie noemt. Of spinnen (arachnafobie). Je noemt dit een specifieke fobie, waarbij de angst niet reëel is. Omdat dit ‘iets’ je zo bang maakt, ga je situaties of dingen vermijden. Het hoeft niet je dagelijks leveren te belemmeren, omdat je niet iedere dag geconfronteerd hoeft te worden met jouw fobie. Toch is het wel heel vervelend om te hebben. Heb je last van een sociale fobie? Dan ben je erg bang voor de mening of kritiek van anderen. Hierdoor probeer je contacten te vermijden, wat uiteraard niet prettig is. Je kunt in een isolement terecht komen en je misschien wel eenzaam gaan voelen.

Paniek

Heb je last van paniek? Dan is er sprake van een plotselinge, hevige angst. Dit kan zich uiten in een angst- en paniekstoornis, waarbij je met regelmaat en op geheel onverwachte momenten compleet overvallen wordt door grote angst. Hierbij heb je sterk het gevoel de controle te verliezen. Het hebben van een paniekaanval is ontzettend vervelend. Wanneer je last hebt van een paniekstoornis, dan ben je tussen de angsten door ook bang voor een nieuwe paniekaanval. Met Veerkracht Counseling kunnen we de angst voor de angst overwinnen!

Obsessief-compulsieve stoornis (OCS)

Tot slot kun je last hebben van een obsessief-compulsieve stoornis, ook wel OCS genoemd. OCS staat in de volksmond beter bekend als een dwangstoornis. Bepaalde gedachten worden obsessief herhaalt en dit uit zich in compulsieve handelingen. Het kan goed voorkomen dat je een combinatie van obsessief-compulsief gedrag vertoont. Zo kun je bang zijn dat wanneer je iets niet of wel doet, er iets ergs staat te gebeuren. Dit uit zich dan in obsessief denken én handelen. Zo kun je dwangmatig steeds maar weer je handen wassen of blijven controleren op de deur wel goed op slot is. Deze dwang kan veel tijd in beslag nemen en laat je gedachten vaak bij die obsessie rondspoken.


Hypnotherapie in praktijk

Hypnotherapie is een belangrijk regulier therapeutisch middel,
waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid kan worden bevorderd.Hulp bij angst door hypnose

Bij Veerkracht Counseling bied ik je graag hulp bij je angst middels hypnose. Hypnotherapie is een belangrijk regulier therapeutisch middel. Zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid kunnen hierdoor bevorderen. Het is een van de oudste vormen van therapie en dat is niet zo verwonderlijk. Door de eeuwen heen heeft ze zichzelf keer op keer bewezen; hypnotherapie kan helpen om over je angst heen te komen! Dit geeft jou zoveel meer vrijheid en geluk.

Overwin je angst!

Ben jij helemaal klaar met die vervelende angst? Wil je er nu eindelijk voor eens en voor altijd vanaf? Met onze hulp bij angst is dit mogelijk. Neem gerust contact op met Veerkracht Counseling. Ik help je graag verder!