Kinderhypnotherapie biedt uitkomst

Ook bij kinderen en jeugd kunnen angsten voorkomen, dit beperkt zich niet alleen tot volwassenen. In dit geval kan kinderhypnotherapie uitkomst bieden. Wanneer je jong bent is het hebben van angsten heel erg vervelend. Het heeft namelijk niet alleen grote impact op het nu, maar kan ook grote gevolgen hebben voor de rest van het leven. Wanneer je angsten niet oplost, draag je ze altijd met je mee. Dit kan de ontwikkeling van een kind behoorlijk belemmeren. Angsten bij kinderen en jeugd kunnen zich op diverse manieren uiten. Bijvoorbeeld door;

  • Bedplassen
  • Vermoeidheid
  • Boosheid
  • Faalangst
  • Isolatie
  • Huilbuien
  • Andere gedragsproblemen

Deze problemen geven vaak aan dat uw kind zich niet prettig voelt. Gelukkig is er een oplossing om de angsten te laten verdwijnen; kinderhypnotherapie! Middels het toepassen van hypnose, gaan wij van Veerkracht Counseling op zoek naar de onderliggende oorzaken van het probleem, en die nemen we samen weg. Het resultaat? Jouw kind voelt zich weer gelukkig. Niet alleen thuis, maar ook bij vriendjes en vriendinnetjes en op school! Kinderen zijn een heel mooi voorbeeld van hoe er succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Zo kunnen jonge kinderen heel makkelijk schakelen tussen de werkelijkheid en verbeelding. Ze gaan helemaal op in hun spel of in een verhaal, hetgeen eigenlijk een vorm is van trance of hypnose. Ook hebben kinderen nog geen kritisch vermogen en zijn er vaak geen remmingen of angsten voor het ondergaan van kinderhypnotherapie. Sterker nog; het sluit vaak heel mooi aan bij hun belevingswereld. Al spelenderwijs kunnen we met het toepassen van de hypnose op een mooie, rustige manier zorgen dat jouw kind zich weer goed gaat voelen! Hij of zij kan weer genieten van het leven zónder angsten!

Kinderhypnotherapie voor kinderen en jeugd

Als ouder vraag je, je ongetwijfeld af hoe kinderhypnotherapie voor kinderen en jeugd precies werkt. Het klinkt misschien wat ‘vaag’ en ongrijpbaar. Wellicht heb je wel een heel ander beeld voor je dan hoe het in werkelijkheid verloopt. Daarom leggen wij het je graag uit! Hypnotherapie is een van de oudste vormen van therapie. Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van een toestand van veranderd bewustzijn, dit noem je ook wel een trance. Jouw kind richt zich hierbij geheel op de binnenwereld en op zichzelf. Zo luistert hij of zij minder goed naar geluiden en invloeden van buitenaf, maar meer naar wat ik vraag. Dit komt doordat je kind tijdens een hypnose een super concentratie heeft! Het kind bereikt delen van zichzelf, waar je met je rationele bewustzijn niet kunt komen. Tijdens de trance, worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Ik als therapeut help jouw kind op weg, maar het genezen doet hij of zij helemaal zelf. Je kind is namelijk zoveel sterker dan hij en misschien jij denkt! Zo heeft hij of zij zelf compleet de regie over de hypnose, elk moment kan jouw kind uit de trance stappen. Het is voor jouw kind helemaal niet eng of gevaarlijk om onder hypnose te zijn. Je kunt het vergelijken als het bekijken van een goede film, of het helemaal opgaan in een muziekstuk of goed boek!

Hoe werkt het proces van kinderhypnotherapie?

Allereerst sturen we je een vragenformulier per e-mail toe, zodat jij deze in alle rust zo gedetailleerd mogelijk kunt invullen. Hierbij geldt; hoe meer informatie hoe beter! Hierna nodigen we je als ouder graag uit voor een intakegesprek. Dit gesprek is een belangrijk element voor een succesvolle hypnosesessie met het kind. Doordat het probleem al zo uitvoerig mogelijk is beschreven, hoeven we hier tijdens het intakegesprek niet te veel tijd aan te wijden. Ouders of verzorgers kunnen een probleem anders ervaren dan het kind, en dit kan de sessie negatief beïnvloeden. Het kind heeft tijdens het korte gesprek met de ouders alle tijd om eens rustig om zich heen te kijken en zich op zijn of haar gemak te gaan voelen. De ouders / verzorgers gaan na het intakegesprek naar de wachtkamer. Ik ga vervolgens met het kind praten over het probleem. Omdat iedereen uniek is, is ook ieder probleem uniek. Ik probeer dan ook tot de kern van het probleem van het kind te komen. Hierbij laat ik het kind zelf ook zoveel mogelijk oplossingen verzinnen om het probleem op te lossen. Tijdens de sessie maak ik gebruik van de kracht van het kind, om zo de gewenste verandering te realiseren! Ik maak bijvoorbeeld gebruik van visualisatie, verbeeldingskracht, emotionele intelligentie en de zintuigen van het kind. We werken met het onderbewuste van het kind om te klachten aan te pakken. Het resultaat? Het kind kan weer angstvrij genieten, spelen en ontdekken!

Wij helpen angst bij kinderen en jeugd overwinnen!

Veerkracht Counseling. Onze kinderhypnotherapie kan mooie uitkomsten opleveren. Neem gerust contact met ons op. Ik help je van harte verder!