Een dwangstoornis neemt vaak echt uw leven over. U kunt nauwelijks iets prettig en ongestoord doen zonder bepaalde dwanggedachten te hebben en deze dwangmatig van uzelf uit te moeten voeren. Als dit te ver gaat, regeert uw dwangstoornis uw leven. Dwanggedachten zijn gedachten die mensen weliswaar zelf hebben, maar die ze wel vreemd en overdreven vinden en ook niet bij hen vinden passen. Herkent u dat en kunt u die gedachten niet voorkomen? Als u er vanaf wilt, dan is een dwangstoornis behandeling een goede optie. Veerkracht Counseling biedt u deze behandeling aan en maakt tijdens de behandeling gebruik van hypnotherapie. Hier is niets gevaarlijks aan en u weet altijd wat u doet. Sterker nog, u bent zich tijdens een sessie meer bewust van uzelf en wat u dan ooit tevoren. Spreekt een behandeling van uw dwangstoornis u aan? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe werkt de behandeling?

Het doel van de dwangstoornis behandeling bij Veerkracht Counseling is om van uw dwangstoornis af te komen. In een open gesprek beginnen we daarom met zoeken naar de factoren die u belemmeren. Die factoren bevinden zocht vaak in uw onderbewustzijn. U kunt niet gauw zelf bij uw onderbewustzijn komen. Dat lukt echter wel met hypnose. Tijdens de hypnotherapie, die we toepassen als middel om van uw dwangstoornis af te komen, legt u contact met uw onderbewustzijn, zodat u de belemmeringen één voor één kunt opheffen. De therapeut begeleidt u met vragen en suggesties tijdens de sessie en zorgt dat u in een soort trance komt. In deze trance bent u compleet gefocust op uzelf en zo kunt de problemen bij de kern aanpakken: uw gedachtegoed.

Om de trance beter te begrijpen, kunt u het vergelijken met uzelf verliezen in een spannende film of de staat waarin u verkeerd wanneer u helemaal opgaat in een goed boek. Prikkels in uw omgeving vervagen en u bent volledig gefocust op één ding. Zo werkt de hypnosetherapie ook, alleen dan bent u volledig gefocust op uzelf. U weet precies wat u doet en houdt volledig zelf de controle. In de trance ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar u mee gekomen bent en in die ruimte gaan we aan de slag.

Hoe lang duurt een dwangstoornis behandeling?

De duur van de dwangstoornis behandeling is afhankelijk van de complexiteit van uw vraag of probleem. Een hypnotherapie sessie duurt één tot anderhalf uur en vaak is één sessie al genoeg om sterke verbetering te zien. Natuurlijk is herhaling altijd goed, dus een extra sessie helpt u nog meer focussen (onder begeleiding), zodat u in de toekomst uw dwangstoornis achter u kunt laten. Bij ingewikkeldere vragen of problemen zijn waarschijnlijk sowieso meer sessies nodig.

Een behandeling geeft u weer controle

Bent u helemaal klaar met uw drangneuroses en wilt u uw dwanggedachten weer de baas zijn? Elimineer de problemen in een dwangstoornis behandeling bij Veerkracht Counseling! Wij helpen u graag de belemmeringen aan te pakken en gaan samen met u werken aan een leven zonder dwangstoornis. Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 0412-613103 of vul ons het contactformulier in.

Contact opnemen?

Heb je een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken