Heb je moeite met verslavingen

Verslaving is een onweerstaanbare behoefte om middelen te gebruiken, onafhankelijk van de lichamelijk behoeften. Een verslaving wordt soms gezien als een ziekte, als een gewoonte, als een ondeugd of als een maatschappelijk probleem. De term verslaving wordt gebruikt voor gewoontes waar men geen weerstand meer aan kan bieden. Bijvoorbeeld een gokverslaving, seksverslaving of een internetverslaving, een alcoholverslaving, drugsverslaving, eetverslaving of roken. Je spreekt van een verslaving als je:
- Steeds meer nodig hebt van een bepaald middel om hetzelfde effect te bereiken.
- Ontwenningsverschijnselen krijgt als je het niet gebruikt. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn zoals trillen en zweten.
- Regelmatige verschijning van de geestelijke klachten zoals in paniek raken of onrustig zijn.
- Gebruikt om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan, je moet gebruiken om je goed te voelen.

Hypnotherapie om te stoppen met roken

Dat roken heel slecht is voor ons en onze omgeving, is bij iedereen bekend. Dat je door het roken vele aandoeningen zoals longkanker, hart- en vaatziekten en COPD kunt krijgen dat weten we ook. Maar ondanks dat we deze gevaren kennen is het een hele moeilijke opgaven om te stoppen. Misschien heb je al meerdere stoppogingen ondernomen, met of zonder hulpmiddelen, maar vol goede moed. Hoe komt het dan dat deze methodes niet of maar tijdelijk werken? Als je werkelijk een niet-roker wilt worden dan is het belangrijk dat je je verslaving van alle kanten bekijkt. Je moet aan de slag met je geestelijke en lichamelijke verslaving en alle aspecten van het roken loslaten op bewust en onbewust niveau.

In de therapie

In een open gesprek zoeken we samen naar de factoren die jou belemmeren. Die factoren bevinden zich vaak in je onderbewustzijn. Door middel van hypnose leg je contact met dit onderbewustzijn en kun je de belemmeringen een voor een opheffen. Met vragen en suggesties begeleid ik je naar een soort trance, waarin je loskomt van je omgeving en alle aandacht kunt richten op jezelf. Je kunt dat vergelijken met je verliezen in een spannende film of helemaal opgaan in een boek en het is helemaal niet eng. In deze trance ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent. Je houdt daarbij te allen tijde de controle en kunt de trance op elk moment doorbreken.

Hypnotherapie in praktijk

Hypnotherapie is een belangrijk regulier therapeutisch middel,
waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid kan worden bevorderd.