Hypnotherapie bij zwangerschap en bevalling

Zwanger zijn en bevallen zijn ingrijpende gebeurtenissen. Veel vrouwen zien er tegenop, ze zijn bang voor de pijn, hebben angst om de controle te verliezen of hebben een traumatische bevalling gehad.

Door middel van zelfhypnose leren zwangere vrouwen hoe ze zich tijdens de bevalling snel en diep kunnen ontspannen. Door deze diepe ontspanning is de pijnbeleving een stuk minder, kun je de weeën beter opvangen en blijf je zelf meer controle houden over de bevalling. Door de kracht te leren kennen van zelfhypnose en alle mogelijkheden die het met zich meebrengt krijg jij een instrument in handen, dat jij zelf of samen met je partner kan inzetten. De bevalling loopt soepeler en is voor moeder en kind prettiger waardoor het herstel ook sneller zal verlopen.

De zwangerschapsbegeleiding bestaat meestal uit 5 sessies van een uur, die starten rond de 20ste week en om de 3 weken gepland wordt. Mocht er een angst voor de bevalling bestaan of een traumatische ervaring van een vorige bevalling dan gaan we daar eerst aan werken en daarna aan de begeleiding voor de bevalling. De zwangerschapsbegeleiding wordt geheel op de aanstaande moeder afgestemd. Je kunt samen met je partner komen of alleen. Het is wel aan te raden dat de partner eenmaal bij een sessie aanwezig is zodat hij kan leren hoe hij zijn vrouw tijdens de bevalling kan ondersteunen.

Hypnotherapie in praktijk

Hypnotherapie is een belangrijk regulier therapeutisch middel, waarmee
zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid kan worden bevorderd.