Tinnitus geluiden

Het continu geluiden horen zoals fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen wordt tinnitus of oorsuizen genoemd. Deze geluiden kunnen hard zijn of zacht van hoog tot laag. Deze geluiden kunnen in een oor of in allebei de oren te horen zijn. De geluiden kunnen altijd aanwezig zijn maar het kan ook dat de geluiden er maar af en toe zijn. Tinnitus kan voor persoonlijke problemen zorgen op het werk en in de relatie. Het is dan ook begrijpelijk dat u een tinnitus behandeling zoekt. Bij Veerkracht Counseling bieden wij een tinnitus behandeling door middel van hypnotherapie. Door deze behandeling kunt u snel van die vervelende oorsuizen af komen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is tinnitus?

Oorsuizen is een waarneming van geluid van binnenuit, het lijkt alsof er een geluid is maar het zijn als het waren schijngeluiden. Iedereen ervaart wel eens een duidelijk geluid gedurende een aantal seconde in het oor. Door bewust naar deze geluiden te gaan luisteren worden deze geluiden steeds luider en duidelijker.

Hoe ontstaat tinnitus

Het ontstaan van oorsuizen kan meerdere oorzaken hebben. Tinnitus kan langzaam ontstaan maar het kan ook plotseling heftig aanwezig zijn. Het probleem van oorsuizen ontstaat in de hersenen, doordat de zenuwbanen signalen doorgeven die in de hersenen de betekenis geluid krijgen.

Tinnitus oorzaken

Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ontstaat het door een van de onderstaande onderwerpen. Herkent u zich hierin en bent u benieuwd wat een tinnitus behandeling kan doen? Ik informeer u graag!

 • Langdurige stress
 • Verkoudheid
 • Vermoeidheid
 • Langdurig blootstellen aan lawaai
 • Oorsmeer
 • Hartziekten
 • Narcose
 • Stofwisselingsziekten
 • Gehoorbeschadiging

Problemen die ontstaan zonder tinnitus behandeling

Zonder behandeling van uw tinnitus kunnen er vele problemen ontstaan. De constante geluiden die u hoort, ook wanneer het stil is kunnen u namelijk ernstig belemmeren. Zo kunnen onder andere de volgende problemen ontstaan:

 • Slaapgebrek
 • Slecht gehoor
 • Concentratieproblemen

Dit zijn slechts enkele van de vele problemen die ontstaan zonder de juiste tinnitus behandeling. Het is dan ook zaak om vrijwel direct iets aan uw klachten te doen

De tinnitus behandeling

Hypnotherapie is een belangrijk regulier therapeutisch middel, waarmee zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid van mensen kan worden bevorderd. Als middel is deze therapievorm minder bekend dan reguliere psychotherapie. De behandeling bij Veerkracht Counseling & Therapie begint met een voorgesprek waarin jouw probleem zo breed mogelijk in kaart gebracht wordt, ook gaan we kijken naar de oorsprong van jouw probleem. Aan de hand daarvan wordt de behandeling precies afgestemd op jouw klachten of problemen. Ieder mens is uniek en ieder probleem of klacht is uniek wat steeds vraagt om een andere werkwijze. Met vragen en suggesties begeleid ik je naar een soort trance, waarin je loskomt van je omgeving en alle aandacht kunt richten op jezelf. Je houdt tijdens de trance altijd zelf de controle en kan steeds wanneer jij dat wilt de trance verbreken.

Ben je op zoek naar een tinnitus behandeling?

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal en is tijd rijp om deze klachten aan te pakken? Neem geheel vrijblijvend contact op met Veerkracht Counseling & Therapie. Ik ben te bereiken via 04121-613103 en via www.veerkrachtcounseling.nl

Hypnotherapie het allermooiste cadeau voor jezelf!

Contact opnemen?

Heb je een vraag of een probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken