Ben je geïnteresseerd in hypnotherapie in de buurt van Den Bosch? Hypnotherapie kan een effectieve oplossing bieden voor problemen zoals angsten, trauma's, slaapproblemen, verslavingen en meer. Daarnaast kan deze therapie ook helpen bij het verbeteren van prestaties op het werk, in de sport en in andere aspecten van het leven.

Wil je meer weten of een vrijblijvende kennismaking inplannen? Neem dan contact op met onze experts.

Wat houdt hypnotherapie nabij Den Bosch precies in?

Waar hypnotherapie vroeger werd gezien als iets ongewoons, is het tegenwoordig een veelgebruikte therapeutische methode in Nederland. Deze vorm van therapie is bijzonder geschikt voor het verbeteren van zowel je lichamelijke als geestelijke toestand. Maar wat houdt het precies in?

Hypnotherapie draait om hypnose. De hypnotherapeut nabij Den Bosch brengt je in een toestand van veranderd bewustzijn – de ‘hypnose’ – waardoor je je optimaal kunt focussen op je binnenwereld. Dit is geheel vrijwillig; je zult als cliënt niets doen wat je anders niet zou doen. Deze toestand bevordert een diepe concentratie en verhoogt je gevoeligheid voor suggesties. Hierdoor kun je toegang krijgen tot je (onder)bewustzijn, wat normaal gesproken moeilijk bereikbaar is. Dit kan helpen bij het beter omgaan met bepaalde emoties of gevoelens.

Wetenschappelijk bewezen

Hypnotherapie nabij Den Bosch wordt steeds vaker erkend als een geschikte, effectieve behandelmethode voor uiteenlopende fysieke en mentale klachten. Zo is er in Nederland veel onderzoek gedaan naar het effect van ‘medische hypnose’ op fysieke klachten en zijn er talloze succesverhalen waarin mensen samen met een hypnotherapeut hun psychische klachten, zoals angststoornissen, trauma’s en verslavingsproblematiek, hebben weten te verlichten.

Anders en meer dan hypnose

Hypnotherapie en hypnose worden vaak met elkaar verward. Alhoewel er inderdaad veel overeenkomsten zijn, zijn deze zaken niet een en hetzelfde:

Hypnose

De term hypnose heeft betrekking op de staat van veranderd bewustzijn waarbij je als persoon een extreem diepe ontspanning ervaart, net zoals bij dagdromen of diepe meditatie. Deze toestand kan vervolgens gebruikt worden, voor een veelvoud aan doelen, waaronder hypnose.

Hypnotherapie

Bij hypnotherapie maakt de hypnotherapeut gebruik van hypnose (ook wel trance genoemd) om psychische en psychosomatische klachten te verhelpen of te verlichten. Doorgaans wordt deze vorm van therapie gecombineerd met andere evidence based therapievormen.

Hypnotherapeut helpt bij uiteenlopende klachten

Bij wat voor klachten kan hypnotherapie in Den Bosch eventueel helpen? Als hypnotherapeut focus ik me op zowel psychische als fysieke klachten. Denk hierbij aan:

  • Verslavingen (zoals stoppen met roken, drugsgebruik, gokken, alcohol, et cetera)
  • Depressieve klachten & burn-outs
  • Problemen met slapen
  • Pijnbeheersing bij ziekte of andere fysieke klachten
  • Traumaverwerking
  • Eetproblemen (zoals anorexia, boulimia, body dismorphia, obesitas)
  • Allergieën, hooikoorts & huidaandoeningen
  • Hormonale problematiek (waaronder menstruatie)
  • Verbeteren van de prestaties op het gebied van sport, studie, werk of persoonlijke ontwikkeling

Twijfel je of deze methode ook voor jou een oplossing kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie – wij helpen je graag verder.

Hoeveel sessies hypnotherapie heb ik nodig?

Het aantal benodigde hypnotherapie sessies varieert sterk per individu en de aard van de klacht. Sommige mensen ervaren al na één of twee sessies significante verbetering, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om hun doelen te bereiken. Gemiddeld ligt het aantal sessies tussen de drie en tien. Tijdens een intakegesprek kan de therapeut een beter inzicht geven in het te verwachten aantal sessies op basis van jouw specifieke situatie.

Hypnotherapie Den Bosch geschikt voor verschillende doelgroepen

In principe is deze vorm van therapie geschikt voor elke doelgroep, van man tot vrouw en van jong tot oud die zijn of haar grenzen wil verleggen. Ook voor professionals die bijvoorbeeld beter willen presteren kan hypnotherapie uitkomst bieden. Benieuwd of het ook voor jou geschikt is? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Wat kost een sessie hypnotherapie in Den Bosch?

De kosten van een sessie hypnotherapie kunnen variëren, afhankelijk van de therapeut en de regio waarin je woont. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €75 en €150 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat de kosten per sessie kan verlagen. Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken over de tarieven en eventuele bijkomende kosten. Bij ons kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen om alles van tevoren te bespreken en weloverwogen beslissingen te nemen die passen bij jouw persoonlijke situatie.

Welke verzekering dekt hypnotherapie?

De dekking van hypnotherapie door verzekeringen verschilt per verzekeraar en polis. In Nederland wordt hypnotherapie vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, onder de categorie alternatieve geneeswijzen. Het is raadzaam om je polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met je verzekeraar om te controleren of hypnotherapie in jouw geval gedekt wordt. Houd er rekening mee dat vergoedingen per jaar gemaximeerd kunnen zijn.

Plan direct een gratis kennismakingsgesprek voor hypnotherapie in Den Bosch

Ben je geïnteresseerd in hypnotherapie in Den Bosch, elders in Noord-Brabant of bijvoorbeeld in Nijmegen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met Veerkracht Counseling. Samen met de hypnotherapeut bespreek je wat je nodig hebt en hoe wij je het beste kunnen helpen. Dit is geheel vrijblijvend – je zit nergens aan vast. Wil je eerst meer weten over deze therapie voordat je een beslissing neemt? Ook dan kun je eenvoudig informatie bij ons opvragen.

Impressie van onze hypnose praktijk

Contact opnemen?

Heb je een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken