Heeft u of iemand in uw omgeving last van een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS of OCD)? Bij een obsessieve-compulsieve stoornis heeft u gedachten die u eigenlijk niet wilt hebben. Dwanggedachten waaruit dranggedrag voortkomt. U bent bang dat er ernstige dingen kunnen gebeuren als u die dwanghandelingen niet steeds uitvoert. Voorbeelden hiervan zijn altijd per se zeven keer uw handen moeten wassen of altijd achterstevoren door elke deurpost lopen. OCD kan in vele vormen voorkomen. Als u of iemand die u kent hier last van heeft, dan is een obsessief-compulsieve stoornis behandeling niet verkeerd. Een behandeling kan u helpen uw dwangneurose onder controle te houden. Veerkracht Counseling biedt een obsessief-compulsieve stoornis behandeling: hypnotherapie. Lees er hier meer over.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is als therapeutisch middel veel minder bekend dan reguliere psychotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van een toestand van veranderend bewustzijn die vrijwillig optreedt. Tijdens de periode van het bewustzijn (trance) bent u zeer gefocust op u zelf en bent u minder beïnvloedbaar door invloeden van buitenaf. Door deze verhoogde vorm van concentratie bent u in staat om uw problemen bij de kern aan te pakken, namelijk diep in uzelf. Tijdens de hypnotherapie bereikt de hypnotherapeut als het ware uw onderbewuste, waardoor u van binnenuit het genezingsproces kan beginnen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling begint met een voorgesprek waarin uw probleem zo breed mogelijk in kaart gebracht wordt. Aan de hand daarvan wordt de behandeling precies afgestemd op uw klachten of problemen. Ieder mens is uniek en ieder probleem of klacht is uniek wat steeds vraagt om een andere werkwijze. Met vragen en suggesties begeleid ik u naar een soort trance, waarin u loskomt van uw omgeving en alle aandacht kunt richten op uzelf. U kunt dat vergelijken met u verliezen in een spannende film of helemaal opgaan in een boek en het is helemaal niet eng. In deze trance ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waarmee u gekomen bent. U houdt daarbij te allen tijde de controle en kunt de trance op elk moment doorbreken.

Pak uw OCS aan

Heeft u last van OCS en wilt u maar al te graag uw dagelijkse neuroses doorbreken en met minder stress leven? Denkt u alles al geprobeerd te hebben? Pak het probleem dan bij de kern aan en ga voor hypnotherapie naar Veerkracht Counseling & Therapie. Wij helpen u graag met een obsessief-compulsieve stoornis behandeling. Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 0412-613103 of vul ons contactformulier in.

Contact opnemen?

Heb je een vraag of probleem? Neem dan contact met ons op door op de knop te drukken